• Idrottslektion i vattnet

  Förena nytta med nöje och boka in klassen på en rolig och blöt idrottslektion. Att underhålla vattenvanan bidrar till att man tycker om och känner sig trygg i badet. På Gottsundabadet kan eleverna träna på sim- och dykövningar i simhallen; ta ett simmärke, hämta saker från botten eller prova på livräddning. Bussförbindelserna hit är goda och badet rymmer tre bassänger och Uppsalas längsta vattenrutschbana. Här finns också lift för i- och urstigning i stora bassängen.

  Skolbad kostar 35 kronor per elev.

  Lektionsmaterial att låna

  Livräddningsdockor, livbojar och ringar finns till utlåning. Simkorvar, flytplattor, isflak och flytvästar finns också att hyra. Det går bra att boka en egen bana. Meddela vad du behöver vid bokning av skolbadet.

  Badsäkerhet

  Gottsundabadets badpersonal håller allmän uppsikt och är med under skolbadet, som en trygghet för alla badande. Lärarna ansvarar för lektionens innehåll, genomförande, elevernas säkerhet och uppförande i badet. Alla lärare behöver därför vara ombytta till badkläder eller lättare fritidsklädsel, som shorts och T-shirts, så att de kan ingripa vid behov.

  För allas säkerhet är det viktigt att hela gruppen lämnar badet tillsammans. Vill någon elev stanna kvar sker det ”på egen tid” och ny biljett till ordinarie pris måste lösas i kassan. För att få bada utan vuxen måste barnet vara minst 12 år och kunna simma 200 m.

  Se Gottsundabadets ordningsregler

  Boka skolbad

  Boka ditt skolbad online alternativt gör en förfrågan via bokning@uppsala.se eller 018-727 13 90.

  Boka skolbad på uppsala.se