• Aktuell information

  Information om simskolor och coronaviruset

  Gottsundabadet och simskolorna på Gottsundabadet fortsätter verksamheten som vanligt.

  Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer gäller inte träningsanläggningar, gym och simhallar. Simskolorna på Gottsundabadet har ett deltagarantal på 12 barn och omfattas inte av de nya bestämmelserna. Utifrån Folkhälsomyndigheternas riktlinjer uppmuntras och rekommenderas enskild träning alternativt träning i mindre grupp. Har du missat något tillfälle på simskolan kan du använda klippen och komma och bada på egen hand när det passar dig under terminen.

  Så undviker du eventuell smittspridning i simskolan:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta på simskolan alls. Detta gäller även föräldrar.
  • Enligt Folkhälsomyndigheten bör man hålla avstånd för att undvika eventuell smittspridning. Föräldrar ombeds därför hålla avstånd till varandra under barnens träning. Vi har gott om plats så det är lätt att hålla avstånd.

  >> Läs mer om vad som gäller på Gottsundabadet

  Hej och välkomna till simskolan på Gottsundabadet!

  Grunden i vår simskola är vattensäkerhet och vattenvana, då ska barnen kunna balansera, flyta och orientera sig i vattnet därefter kommer simträning och simkunnighet. Vi kommer att prova på att simma crawl, men har bröstsim som vårt huvudsimsätt. För en del barn är vägen till målen lite längre, ha tålamod. Genom att stötta och berömma ska vi tillsammans kunna nå dit. Även om ert barn inte når målet denna gång, så kommer alla barn att nå olika delmål på vägen.

  Alla som deltar i simskolan ska duscha innan lektionen.

  För samtliga simkurser gäller att föräldrar/medföljare stannar kvar i simhallen under hela lektionen. Behöver barnet lämna bassängen under pågående simlektion, meddela simläraren.

  Vi tar simmärken under kursens gång, men pratar inte så mycket med barnen om det, efter kursen får de diplom och en märkeslapp på vilka märken som de har uppnått.

  Vi fokuserar på livräddning vecka 42 och vecka 44 är det uppehåll för höstlov.

  Följ oss gärna på Instagram och Facebook, där kommer vi att informera om viktiga händelser i simskolan.
  facebook.com/gottsundabadet
  instagram.com/gottsundabadet_fyrishov

  Har ni frågor, kontakta oss gärna

  Telefon 018-727 60 40
  Mail gottsundabadet@fyrishov.se

  Varmt välkomna!

 • Kontakta oss