• Simskola på Gottsundabadet

  Våra simkurser fokuserar på vattenvana. Att lära känna vattnet och vara simkunnig är viktigt för att känna trygghet och ha roligt i vattnet. Vid frågor om vår simskola, kontakta simskola.gottsundabadet@uppsala.se eller ring 018-727 60 40. Är du osäker på vilken grupp barnet ska gå i så kan ni få en bedömning av oss när ni badar. Anmälan till simskolor sker online här nedan.

  Simskola på jullovet

  På jullovet har vi simskola under vecka 1 och 2 2023.
  Simskolan har 9 stycken lektioner måndag-torsdag och måndag-fredag.
  Pris 1595 kr.
  Boka online via länkarna i schemat nedan.

  Simskola på jullovet vecka 1-2 2023
  Sköldpaddan
  Bläckfisken
  Guldfisken
  Bröstsim för tonåringar och vuxna

  Simskola vår 2023

  Vårens simskola startar vecka 4 2023 och pågår under 12 tillfällen med uppehåll vecka 8 och 14 samt röda dagar. Se schema nedan.
  Pris 1895 kr.
  Boka online via länkarna i schemat nedan.

  TidMåndagTisdagOnsdagTorsdagFredag
  15.50-16.30BaddarenBläckfiskenBaddarenBläckfiskenSköldpaddan
  16.40-17.20SköldpaddanBläckfiskenSköldpaddanBläckfiskenBläckfisken
  17.30-18.10BläckfiskenDelfinenBläckfiskenGuldfiskenGuldfisken
  18.30-19.10GuldfiskenDelfinenGuldfiskenHajenBröstsim tonåringar och vuxna
  19.20-20.00GuldfiskenHajenDelfinenBröstsim tonåringar och vuxna-

  Simskolegrupper

  Baddaren

  Baddaren är en lättsam simgrupp för barn som har fyllt 4 år. Vi tränar på vattenvana genom att leka mycket, vi kommer att öva på att doppa huvudet, bubbla och flyta. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.

  Sköldpaddan

  Denna simgrupp vänder sig till barn som har lite vattenvana, här har barnen varit i vattnet en del och klarat Baddaren. Vi tränar på vattenvana såsom att få god balans i vattnet, flyta och doppa genom lekar och övar bröstsim både med och utan flythjälpmedel. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.

  Bläckfisken

  Bläckfisken är en simgrupp för barn som har god vattenvana, här ska barnet kunna doppa huvudet och våga flyta lite. Vi kommer genom lek att utveckla vattenvanan såsom att doppa huvudet, flyta på mage och rygg, hoppa från kanten. Vi tränar på tekniken i bröstsim både med och utan flythjälpmedel. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.

  Guldfisken

  Detta är en simgrupp för barn som har gått i gruppen Bläckfisken eller liknande och kan simma minst 5 meter utan flythjälpmedel med bra arm- och bentag och har klarat simmärkena Sköldpaddan och Bläckfisken. Vi tränar på tekniken i bröstsim och lär oss grunderna i ryggsim, vi tränar även på att hoppa från kanten och ta sig upp själv. Vi övar på att känna trygghet under vattnet och i flytläge på mage och rygg. Lektionen bedrivs i stora bassängen.

  Delfinen

  Barn i denna grupp ska i stort sett behärska Guldfisken (se ovan) samt kunna simma 25 meter bröstsim. Vi utvecklar bröstsimmet och övar på ryggsim för att sträva mot målen för simkunnighet (200 meter varav 50 meter ryggsim) vi övar även på att flyta och vi går igenom lättare livräddning. Lektionen bedrivs i stora bassängen.

  Hajen

  Barn i denna grupp ska behärska Delfinen (se ovan) samt kunna simma 50 meter bröstsim med bra teknik. Vi tränar vidare på tekniken i bröstsim och ryggsim, vi går igenom grunderna i crawl, ryggcrawl och fjärilsim samt livräddning. Lektionen bedrivs i stora bassängen. Hajen passar barn från 8 år.

  Bröstsim för tonåringar och vuxna nybörjare

  Här börjar vi från början och tar en sak i taget. Vi övar mycket på vattenvana så som att doppa huvudet, flyta, andning och hoppa från kanten m.m. Allt för att känna trygghet i vattnet. Vi lär oss grunderna i bröstsim och övar på tekniken både med och utan flythjälpmedel.

 • Kontakta oss

  Vill du veta mer om våra olika grupper? Fyll i formuläret nedan eller ring 018-727 60 40.