• Simskola på Gottsundabadet

  Våra simkurser fokuserar på vattenvana. Att lära känna vattnet och vara simkunnig är viktigt för att känna trygghet och ha roligt i vattnet. Vid frågor om vår simskola, kontakta simskola.gottsundabadet@uppsala.se eller ring 018-727 60 40. Är du osäker på vilken grupp barnet ska gå i så kan ni få en bedömning av oss när ni badar. Anmälan till simskolor sker alltid online och på den här sidan hittar du info om när bokningen öppnar för kommande kurser.

  Simskola våren 2022

  Vårterminens simskolor pågår vecka 4-18 med uppehåll sportlov v.8 och påsklov v.15 + annandag påsk.
  Pris 1595 kr för 12 ggr á 40 minuter.

  Anmäl dig till simskola våren 2022 här

  TidMåndagTisdagOnsdagTorsdagFredag
  15.50-16.30BaddarenBläckfiskenBläckfiskenBaddarenSköldpaddan
  16.40-17.20SköldpaddanBläckfiskenBläckfiskenSköldpaddanBläckfisken
  17.30-18.10BläckfiskenGuldfiskenGuldfiskenBläckfiskenGuldfisken
  18.30-19.10GuldfiskenDelfinenDelfinenGuldfiskenBröstsim vuxna
  19.20-20.00GuldfiskenHajenBröstsim vuxnaHajen-

  Simskolegrupper

  Baddaren

  Baddaren är en lättsam simgrupp för barn som har fyllt 4 år. Vi tränar på vattenvana genom att leka mycket, vi kommer att öva på att doppa huvudet, bubbla och flyta. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.
  >> Anmäl dig till Baddaren

  Sköldpaddan

  Denna simgrupp vänder sig till barn som har lite vattenvana, här har barnen varit i vattnet en del och klarat Baddaren. Vi tränar på vattenvana såsom att få god balans i vattnet, flyta och doppa genom lekar och övar bröstsim både med och utan flythjälpmedel. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.
  >> Anmäl dig till Sköldpaddan

  Bläckfisken

  Bläckfisken är en simgrupp för barn som har god vattenvana, här ska barnet kunna doppa huvudet och våga flyta lite. Vi kommer genom lek att utveckla vattenvanan såsom att doppa huvudet, flyta på mage och rygg, hoppa från kanten. Vi tränar på tekniken i bröstsim både med och utan flythjälpmedel. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.
  >> Anmäl dig till Bläckfisken

  Guldfisken

  Detta är en simgrupp för barn som har gått i gruppen Bläckfisken eller liknande och kan simma minst 5 meter utan flythjälpmedel med bra arm- och bentag och har klarat simmärkena Sköldpaddan och Bläckfisken. Vi tränar på tekniken i bröstsim och lär oss grunderna i ryggsim, vi tränar även på att hoppa från kanten och ta sig upp själv. Vi övar på att känna trygghet under vattnet och i flytläge på mage och rygg. Lektionen bedrivs i stora bassängen.
  >> Anmäl dig till Guldfisken

  Delfinen

  Barn i denna grupp ska i stort sett behärska Guldfisken (se ovan) samt kunna simma 25 meter bröstsim. Vi utvecklar bröstsimmet och övar på ryggsim för att sträva mot målen för simkunnighet (200 meter varav 50 meter ryggsim) vi övar även på att flyta och vi går igenom lättare livräddning. Lektionen bedrivs i stora bassängen.
  >> Anmäl dig till Delfinen

  Hajen

  Barn i denna grupp ska behärska Delfinen (se ovan) samt kunna simma 50 meter bröstsim med bra teknik. Vi tränar vidare på tekniken i bröstsim och ryggsim, vi går igenom grunderna i crawl, ryggcrawl och fjärilsim samt livräddning. Lektionen bedrivs i stora bassängen. Hajen passar barn från 8 år.
  >> Anmäl dig till Hajen

  Bröstsim för vuxna nybörjare

  Här börjar vi från början och tar en sak i taget. Vi övar mycket på vattenvana så som att doppa huvudet, flyta, andning och hoppa från kanten m.m. Allt för att känna trygghet i vattnet. Vi lär oss grunderna i bröstsim och övar på tekniken både med och utan flythjälpmedel.
  >> Anmäl dig till Bröstsim för vuxna

 • Kontakta oss

  Vill du veta mer om våra olika grupper? Fyll i formuläret nedan eller ring 018-727 60 40.