• Simskola på Gottsundabadet

  Våra simkurser fokuserar på vattenvana. Att lära känna vattnet och vara simkunnig är viktigt för att känna trygghet och ha roligt i vattnet. Vid frågor om vår simskola, kontakta simskola.gottsundabadet@uppsala.se eller ring 018-727 60 40. Är du osäker på vilken grupp barnet ska gå i så kan ni få en bedömning av oss när ni badar.

  Simskola vårterminen 2024

  Start: vecka 5
  Uppehåll: vecka 8 och 14 samt röda dagar
  Slut: vecka 18/19
  Simskola vårterminen kostar 1895 kronor för 12 tillfällen.

  TidMåndagTisdagOnsdagTorsdagFredag
  15.50-16.30BaddarenSköldpaddanBaddarenBläckfiskenSköldpaddan
  16.40-17.20SköldpaddanBläckfiskenBläckfiskenGuldfiskenBläckfisken
  17.30-18.10BläckfiskenGuldfiskenBläckfiskenDelfinenGuldfisken
  18.20-19.00GuldfiskenDelfinenGuldfiskenHajenVuxensim

  För att kunna anmäla dig till en simskola behöver du logga in eller skapa ett konto på bokningssidan.
  Läs mer om att logga in eller skapa ett konto

  Knapp med texten: Anmäl dig här!

  Simskolegrupper

  Baddaren

  Baddaren är en lättsam simgrupp för barn som har fyllt 4 år. Vi tränar på vattenvana genom att leka mycket, vi kommer att öva på att doppa huvudet, bubbla och flyta. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.

  Sköldpaddan

  Denna simgrupp vänder sig till barn som har lite vattenvana, här har barnen varit i vattnet en del och klarat Baddaren. Vi tränar på vattenvana såsom att få god balans i vattnet, flyta och doppa genom lekar och övar bröstsim både med och utan flythjälpmedel. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.

  Bläckfisken

  Bläckfisken är en simgrupp för barn som har god vattenvana, här ska barnet kunna doppa huvudet och våga flyta lite. Vi kommer genom lek att utveckla vattenvanan såsom att doppa huvudet, flyta på mage och rygg, hoppa från kanten. Vi tränar på tekniken i bröstsim både med och utan flythjälpmedel. Lektionen bedrivs i Undervisningsbassängen.

  Guldfisken

  Detta är en simgrupp för barn som har gått i gruppen Bläckfisken eller liknande och kan simma minst 5 meter utan flythjälpmedel med bra arm- och bentag och har klarat simmärkena Sköldpaddan och Bläckfisken. Vi tränar på tekniken i bröstsim och lär oss grunderna i ryggsim, vi tränar även på att hoppa från kanten och ta sig upp själv. Vi övar på att känna trygghet under vattnet och i flytläge på mage och rygg. Lektionen bedrivs i stora bassängen.

  Delfinen

  Barn i denna grupp ska i stort sett behärska Guldfisken (se ovan) samt kunna simma 25 meter bröstsim. Vi utvecklar bröstsimmet och övar på ryggsim för att sträva mot målen för simkunnighet (200 meter varav 50 meter ryggsim) vi övar även på att flyta och vi går igenom lättare livräddning. Lektionen bedrivs i stora bassängen.

  Hajen

  Barn i denna grupp ska behärska Delfinen (se ovan) samt kunna simma 50 meter bröstsim med bra teknik. Vi tränar vidare på tekniken i bröstsim och ryggsim, vi går igenom grunderna i crawl, ryggcrawl och fjärilsim samt livräddning. Lektionen bedrivs i stora bassängen. Hajen passar barn från 8 år.

  Bröstsim för tonåringar och vuxna nybörjare

  Här börjar vi från början och tar en sak i taget. Vi övar mycket på vattenvana så som att doppa huvudet, flyta, andning och hoppa från kanten m.m. Allt för att känna trygghet i vattnet. Vi lär oss grunderna i bröstsim och övar på tekniken både med och utan flythjälpmedel.

  Vilken simskolegrupp ska jag välja?

  Mitt barn:
  Är minst 4 år gammal.
  Har ingen förkunskap – Då föreslår vi Baddaren!

  Mitt barn:
  Är minst 5 år gammal.
  Kan doppa huvudet under vattnet.
  Kan bubbla (blåsa ut) i vattnet.
  Kan glida med stöd av t ex platta 5 sekunder med raka ben och ansiktet i vattnet  – Då föreslår vi Sköldpaddan!

  Mitt barn:
  Rekommenderad ålder från 6år.
  Kan bubbla, doppa huvudet och glida.
  Kan flyta fem sekunder på rygg och vända till mage – Då föreslår vi Bläckfisken!

  Mitt barn:
  Kan bubbla, doppa huvudet och glida.
  Kan flyta fem sekunder och vända till mage.
  Kan grunderna i bröstsim med ben- och armtag.
  Kan simma fem meter.
  Rekommenderad ålder från 6 år och är redo för undervisning i stora bassängen – Då föreslår vi Guldfisken! Om barnet är litet kan det kännas för kallt och vara för svårt med undervisning under 40 minuter i stora bassängen. Välj i så fall Bläckfisken eller låt barnet använda våtdräkt.

  Mitt barn:
  Kan tekniken i bröstsim; bentag, armtag, glid i simningen och koordination.
  Rekommenderad ålder 7-8 år.
  Kan simma 25 meter – Då föreslår vi Delfinen!
  Barnet ska orka simma 25 meter flera gånger i stora bassängen. Lektionen är 40 min och vi rekommenderar våtdräkt om barnet har lätt att frysa.

  Mitt barn:
  Rekommenderad ålder 8-12 år.
  Har fullgod teknik i bröstsim (godkänd av simlärare), minst 50 meter.
  Har provat på crawl och ryggcrawl – Då föreslår vi Hajen! (tuffare simträning i 40 minuter)

  Mitt barn:
  Är lite äldre, ca 8-12 år utan förkunskaper – Kom till badet för individuell bedömning av nivå, ring och fråga när det passar.

  Mitt barn:
  Är tonåring nybörjarnivå och behöver träna för att nå målen för skolundervisningen – Nybörjarkurs för tonåringar och vuxna.

 • Kontakta oss

  Vill du veta mer om våra olika grupper? Fyll i formuläret nedan eller ring 018-727 60 40.